Партию шин пытались нелегально провезти в Украину

26.08.2003, 16:57

Партию шин для автомобилей задержали работники таможенной службы Рава-Русской таможни (Львовская область, украино-польская граница). (укр.)

Партію шин до мікроавтобусів та вантажних автомобілів підприємці намагалися перевезти через митний кордон України з порушенням митних правил - приховуванням від митного контролю.

Контрабандні шини фірми "MICHELIN" були виявлені під час митного контролю вантажного автомобіля "Мерседес", що прямував на територію України з республіки Польща. Згідно товаросупровідних документів, у вантажівці мали переміщуватися шини для легкових автомобілів. Оскільки шин на перший погляд виявилося набагато більше заявленої кількості, автомобіль було вирішено направити на поглиблений догляд. Згідно перевірки виявилося, що окрім заявлених 200 шин для легкових автомобілів у вантажівці перевозилися 185 шин для мікроавтобусів та вантажних автомобілів.

Водії у своє виправдання могли повідомити лише те, що їх найняли для перевезення через службу зайнятості і були впевнені в тому, що всі документи на вантаж оформлені належним чином.

Таким чином підприємці намагалися уникнути належних відрахувань до державного бюджету України в десятки тисяч гривень.

На даний час вантаж затримано. Порушено кримінальну справу.
По материалам пресс-службы Государственной таможенной службы Украины.

Читайте також