Украинские военные медики готовы к оказанию высококвалифицированной помощи

01.09.2003, 15:40

Штаб многонациональных дивизий "Центральный Юг" Стабилизационных сил в Республике Ирак оценил возможности украинских военных медиков 5-й отдельной механизированной бригады как самые высокие. (укр.)

У штабі багатонаціональної дивізії "Центральний Південь" Стабілізаційних сил в Республіці Ірак, до складу якої входить 5-а окрема механізована бригада ЗС України, відбувся спеціалізований брифінг. У заході взяли участь військові медики з 22-х національних контингентів дивізії.

Під час брифінгу фахівці-медики ознайомилися із порядком та системою термінової евакуації поранених та хворих з будь-якого місця регіону, а також системою забезпечення медичними препаратами різного призначення.

Крім того, в ході брифінгу керівний склад штабу багатонаціональної дивізії "Центральний Південь" оцінив можливості кожного медичного підрозділу з'єднання. Серед усіх 22-х національних миротворчих контингентів, що входять до складу польської дивізії "Центральний Південь", можливості українських військових медиків було оцінено як найвищі. Адже за ІІ-м рівнем надання лікарської допомоги, який мають українці фахівці, в місцевих умовах спроможні працювати лише лікарі штабу дивізії.

До складу об'єднаного медичного пункту 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України, який очолює майор медичної служби Михайло Якимів, входить 51 фахівець-медик, з яких 27 лікарів. Зокрема, хірург, терапевт, анестезіолог, стоматолог, невропатолог. Більшість із них має досвід роботи у бойових умовах.

На сьогодні у базовому таборі українського миротворчого контингенту у місті Ель-Кут вже розгорнуто хірургічний блок з відділенням анестезії та реанімації, палата інтенсивної терапії, госпітальне відділення на 20 ліжок та приймально-сортирувальне відділення.

Варто зазначити, що українські фахівці-медики готові надати висококваліфіковану медичну допомогу не тільки військовослужбовцям миротворчих підрозділів дивізії, а й місцевим мешканцям.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також