Правительство не будет запрещать экспорт зерна с Украины

12.09.2003, 17:20

Вице-премьер-министр Украины Иван Кириленко встретился с представителями ведущих компаний-импортеров, которые работают на рынке зерна Украины и руководителями исполнительных органов власти. (укр.)

У ході зустрічі обговорювалися питання встановлення індикативних цін на соняшник, скасування ПДВ на імпорт зерна в Україну, а також питання перешкод експорту фуражних культур, з якими стикаються компанії.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що на засіданні профільного комітету Верховної Ради України обговорювався проект постанови парламенту щодо врегулювання ситуації на продовольчому ринку країни.

Іван Кириленко наголосив, що уряд України не ініціював і не буде ініціювати заходів, що забороняють вивіз фуражних культур з України. Вже після нашої зустрічі, сказав Віце-прем'єр-міністр, у всі регіони України будуть надіслані відповідні телеграми з цього питання.

Зі свого боку, представники компаній-імпортерів запевнили, що вони готові до подальшої співпраці з урядом із вирішення питань, що виникають на ринку зерна та продовольства в Україні.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також