Нефтеперерабатывающие компании обеспечат сельхозпроизводителей топливом

05.09.2003, 11:52

Подписано соглашение о согласованности действий между сельхозпроизводетелями и нефтеперерабатывающими компаниями Украины. (укр.)

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Віталія Гайдука відбулось засідання експертно-аналітичної групи для опрацювання пропозицій та заходів стосовно забезпечення умов стабільного функціонування вітчизняного ринку нафти і нафтопродуктів. Під час засідання було розглянуто питання забезпечення сільгосптоваровиробників дизельним паливом до комплексу осінньо-польових робіт 2003.

За результатами засідання сторони підписали угоду про узгодження дій між сільськогосподарськими товаровиробниками та вітчизняними нафтопереробними компаніями. Угодою передбачено, що нафтопереробні компанії забезпечать потреби сільгосптоваровиробників у обсягах, заявлених Міністерством аграрної політики для проведення осінньо-польових робіт (не менше 860 тис. тонн). Відповідно домовленостей, ціна на дизельне паливо для потреб АПК на період вересень-жовтень 2003 року не перевищуватиме 1700 грн. за тонну.

Угоду підписали Віце-прем'єр-міністр України Іван Кириленко і Міністр АПК Сергій Рижук та керівники нафтопереробних компаній України.

У ході наради обговорювалось також питання посилення регулюючих функцій держави та її впливу на ситуацію на ринку нафтопродуктів щодо недопущення неконтрольованого зростання цін та дестабілізації на цьому ринку.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також