Верховная Рада вносит изменения в закон о статусе ветеранов войны

12.09.2003, 12:25

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении проект закона о внесении изменений в статьи 9 и 10 Закона "О статусе ветеранов войны и гарантии их социальной защиты". (укр.)

Законопроектом пропонується уточнити деякі норми стосовно громадян, що працювали і були переселені після 9 вересня 1944 року на територію України з території Польщі, вікових ознак отримання статусу учасника війни, а також надання цього статусу дружинам (чоловікам) померлих партизанів, підпільників та військовослужбовців, які проходили службу у військових підрозділах, частинах, штабах і установах, що входили до складу діючої армії в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, та війни 1945 р. з імперіалістичною Японією і відзначені нагородами за цей період, і які не одружились вдруге.

На засіданні Комітету йшлося про те, що "...запропоновані зміни до ст. 9 п. 2, четвертої частини є врегулюванням питання верхньої вікової межі щодо того, кого ж ми можемо відносити до учасників Великої Вітчизняної війни". "Тут ми чітко визначаємо, зазначили народні депутати, що це особи "які народились до 31 грудня 1934 року ( шкільний вік на початок Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років)", але аж ніяк не особи що народились до 9 травня 1945 року включно, що теоретично випливає із змісту нині діючого чинного Закону. Звідси, унеможливлюються і зайві намагання та спроби пошуків не зовсім логічних доказів для відповідної частини наших громадян та їх перевірок з боку державних структур влади і водночас більш-менш реально встановлюється, яка ж категорія населення дійсно могла воювати з нашого боку і перемогла таки, грізного ворога в Великій Вітчизняній війні".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также