Разработан законопроект по защите отечественных производителей кукурузы

17.09.2003, 11:29

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений и дополнений к Закону Украины "О таможенном тарифе Украины" (относительно таможенной ставки на ввоз кукурузы). (укр.)

Закон внесений народними депутатами Володимиром Плютинським та Сергієм Терещуком.

Законопроект підготовлено з метою захисту вітчизняних товаровиробників та селекціонерів, що займаються вирощуванням кукурудзи.

Законопроект передбачає запровадження специфічного ввізного мита на імпорт значної кількості різновидів кукурудзи, які належать до товарної позиції 1005 УКТЗЕД, пільгова і повна ставки якого мають дорівнювати 0,2 євро з 1 кг.

Народні депутати зазначають, що "глобалізація виробництва рослинницької продукції потребує докорінного реформування в структурі вирощування сільськогосподарських культур України. Для цього в найближчий час потрібно розширити посівні площі кукурудзи до 1,5 млн. гектарів або в 5-6 раз більше фактично досягнутого рівня за останні роки. Здійснення цього не можливо без залучення світових генетичних досягнень в селекції кукурудзи".

Комітет вважає, що прийняття даного законопроекту дозволить захистити вітчизняного селекціонера та товаровиробника і, також, дозволить покращити соціально-економічну ситуацію в агропромисловій галузі і в цілому в Україні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также