Правительство подготовило законопроект о корпоратизации государственных предприятий

19.09.2003, 11:13

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении правительственный проект закона о корпоратизации государственных предприятий. (укр.)

Законопроектом пропонується врегулювати правові, економічні та організаційні відносини, пов'язані з корпоратизацією державних підприємств, під якою розуміється їх перетворення у відкриті акціонерні товариства.

На засіданні Комітету зазначалося, що встановлюється особливий правовий режим майна, переданого до статутних фондів ВАТ, утворених шляхом корпоратизації на базі майна підприємств, які не підлягають приватизації.

Основні фонди, які входять до складу цілісного майнового комплексу підприємства, яке, згідно із законодавством не підлягає приватизації, передаються до статутного фонду товариства без права їх відчуження на користь третіх осіб. Норма Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" застосовуються до них після виключення з Переліку підприємств, заборонених до приватизації.

Народні депутати зазначили, що прийняття зазначеного проекту забезпечить рівні умови господарювання для державних і недержавних суб'єктів підприємницької діяльності, сприятиме прискоренню реформування системи управління державним сектором економіки шляхом скорочення адміністративних функцій галузевих міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также