EMV-карточки это реальность

25.09.2003, 12:28

Украинский процессинговый центр прошел сертификацию программно-технических комплексов по обслуживанию чиповых платежных карточек EMV-стандарта. (укр.)

На цей час успішно закінчена сертифікація Full Grade в міжнародній платіжній системі VISA International, та Partial Grade в MasterCard International. Була здійснена модернізація програмного забезпечення, що дозволяє обслуговувати транзакції з використанням EMV карт. На POS-терміналах використовувалося програмне забезпечення розробки КартПей Системз сертифіковане ЕМV Co.

З цього моменту Український процесінговий центр може проводити авторизацію чіпових EMV-карток, а всі бажаючі банки мають можливість відкрити проекти щодо емісії та еквайрінгу чіпових карток та скористатися можливостями нових мікропроцесорних технологій, а саме вищим рівнем безпеки та більш швидким проведенням транзакції по картковому рахунку.

Свою діяльність УПЦ починав з обслуговування трьох банків ("Аваль", "Мрія", "Легбанк") і сертифікації в міжнародних платіжних системах VISA International і MasterCard International Incorporated як Third Party Processor і Member Service Provider відповідно.

Нині серед клієнтів УПЦ - найактивніші учасники карткового ринку, що задають темпи розвитку значного сегмента платіжного ринку в Україні. Сьогодні клієнтами УПЦ є 25 найбільших державних і комерційних банків України та їхніх філій, серед яких: "Аваль", "Індекс-банк", "БІГ-енергія", "Вабанк", "Форум", "Легбанк", "Брокбізнесбанк", "Мрія", "Перкомбанк", "Південний", "Правекс-банк", "Укрінбанк", "Укрсиббанк", "Український Кредитний банк", "Енергобанк"", "Надрабанк", "Ощадбанк", "Кредитпромбанк", "Базис".

УПЦ активно співпрацює з VISA International, MasterCard International Incorporated, American Express і Diners Club International. Партнерами УПЦ є найбільші телекомунікаційні компанії, фірми - постачальники термінального та іншого IT обладнання.

Серед нових послуг, що пропонуються банкам, можна виділити нові види платежів у банкоматних мережах банків-клієнтів, зокрема, оплата комунальних платежів.

Компанія КартПей Системз працює на ринку України з 1996 року, виступає одним з найбільших розробників рішень та постачальників транзакціонного обладнання для роботи з платіжними картами. Офіційний дистриб'ютор провідних постачальників банківського обладнання компаній NCR, VeriFone Ltd. також підтримує партнерські стосунки з компанією SchlumbergerSema. Серед клієнтів компанії більш, ніж 30 провідних банків України.
По материалам пресс-релиза Украинского процессингового центра.

Читайте також