Разработан механизм повышения уровня оплаты за газ

26.01.2004, 10:49

Дочерняя компания "Газ Украины" провела совместное совещание с руководителями предприятий по газоснабжению и газификации Украины по условиям поставок газа в 2004 года. (укр.)

У "круглому столі" взяли участь голова ради директорів ДК "Газ України" Володимир Якубенко, заступник голови ради директорів Іван Варга, директори та начальники департаментів компанії. З боку підприємств з газопостачання та газифікації були запрошені керівники та начальники юридичних підрозділів.

Нагальність проведення спільного засідання пов'язана з вступом у дію з 1 січня 2004 року нового Господарського та Цивільного Кодексів України. У зв'язку з цим ДК "Газ України" як компанія, що займається постачанням природного газу, який є власністю держави, запровадила ряд гарантій для захисту власних економічних інтересів.

ДК "Газ України" буде застосовувати економічні механізми відшкодування можливих втрат у випадку недотримання вчасного розрахунку підприємств з газопостачання та газифікації за отриманий природний газ. До таких першочергових механізмів належать штрафні санкції за позапланове транспортування газу споживачам, за невиконання доручення щодо припинення газопостачання споживачам-боржникам, а також штрафні санкції за несвоєчасну оплату отриманого палива.

Нововведення покликані підняти рівень платежів за спожитий газ до 100% і не допустити безоплатного споживання палива підприємствами теплокомуненерго, які отримують газ від підприємств з газопостачання та газифікації. За підсумками проведеної наради, ДК "Газ України" і підприємства з газопостачання та газифікації досягнули згоди з усіх розглянутих питань.
По материалам пресс-службы ДК "Газ України".

Читайте також