"ЭНЕРДЖИ СОЛЮШНЗ" ЗАВЕРШИЛА РОБОТУ НАД ТЕХНИКО-ЭКОНОМИЧЕСКИМ ОБОСНОВАНИЕМ НЕФТЕПРОВОДА "ОДЕССА-БРОДЫ"

30.01.2004, 12:28

Сегодня, 30 января, американская компания "Энерджи Солюшнз" (Energy Solutions) завершила роботу над разработкой технико-экономического обоснования работы нефтепровода "Одесса-Броды". (укр.)

Згідно з протоколом, голова Міжвідомчої робочої групи з цього питання - міністр палива та енергетики України Сергій Єрмілов - підписав акт прийому-передачі кінцевого звіту.

Під час завершальної зустрічі директор представництва "Енерджі Солюшнз" Дейвід Сірс висловив занепокоєння та незгоду із розповсюдженою у ЗМІ заявою прес-служби ВАТ "Укртранснафта", в якій стверджується, що начебто Міністерство палива та енергетики чинило тиск на виконавців експертизи, в результаті чого висновки проведеного ТЕО виявилися некоректними. Подякувавши українській стороні за співпрацю, Дейвід Сірс зокрема зазначив: "Ми із задоволенням співпрацювали з представниками Мінпаливенерго, які сприяли просуванню нашої роботи ефективним та незалежним чином. Робота над проектом такого високого рівня була для нас дуже почесною". За словами керівника "Енерджі Солюшнз", персонал компанії сподівається, що зусилля, які вони доклали до виконання дослідження, допоможуть Україні у найскорішій реалізації проекту використання нафтопроводу "Одеса-Броди". Кожен із запропонованих у ТЕО варіантів має власні особливості. Разом з тим, зазначив Дейвід Сірс, по завершенню дослідження менеджери "Енерджі Солюшнз" рекомендують спрямувати зусилля для реалізації найбільш ефективного та вигідного з економічного погляду варіанту використання нафтопроводу.

У ході зустрічі було відмічено високий рівень роботи над дослідженням видатного американського вченого, професора Мюррея Дженнекса (Університет Сан-Дієго у Каліфорнії, США), директора компанії "Енерджі Маркетс" Пітера Камерона, інших учасників.

У жовтні 2003 року компанія "Енерджі Солюшнз" виборола право на проведення техніко-економічного обгрунтування використання нафтопроводу "Одеса-Броди".
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також