"Укрсоцбанк" принял участие в форуме "Банк-развитие - 2004"

22.10.2004, 14:03

14-16 октября впервые в Киеве прошел Международный форум "Банк-развитие - 2004". (укр.)

Міжнародний форум "Банк-розвиток - 2004" проводився Національним банком України та компанією "ЗовнішЕкспоБізнес" за підтримки Асоціації українських банків, Комітету ВР України з питань фінансів і банківської діяльності, Міністерства фінансів, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції, Держказначейства і Фонду держмайна, Держдепартаменту фінансового моніторинґу і Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Під час заходів у рамках Форуму представники банків та інших фінансових інституцій, установ, організацій та підприємств змогли продемонструвати свої можливості і обговорити актуальні проблеми взаємодії.

Виступ голови правління АКБ "Укрсоцбанк" Бориса Тимонькіна на конференції "Фінансові джерела економічного зростання", зокрема, був присвячений проблематиці вітчизняного досвіду інвестиційного кредитування. Були проаналізовані питання розвитку банківської системи, програми інвестиційного кредитування АКБ "Укрсоцбанк". Так, четверту частину кредитів, наданих АКБ "Укрсоцбанк" населенню, становлять саме іпотечні кредити.

Також наголошувалось на активізації банківського кредитування, в першу чергу інвестиційного, яке значною мірою може забезпечити неінфляційний розвиток економіки держави.

На семінарі "Регуляторне середовище діяльності банків та небанківських установ у сфері мікрокредитування", який був передбачений програмою Форуму, АКБ "Укрсоцбанк" репрезентував Андрій Малюхович, керівник Проекту мікрокредитування АКБ "Укрсоцбанк". Його виступ стосувався тенденцій та перспектив розвитку програм кредитування малого та середнього бізнесу в банківській сфері в Україні.

Серед іншого зокрема зазначалось, що 2003 року АКБ "Укрсоцбанк" започаткував власну Програму кредитування малого та середнього бізнесу. Для кредитування саме цього цільового сегменту Банк розробив і впровадив спрощені процедури надання мікрокредитів, підходи до забезпечення та страхування заставного майна, ефективні методи залучення клієнтів.

На сьогодні Програма функціонує в 48 операційних точках по всій Україні. Наступного року Банк планує збільшити їх число, що дасть змогу охопити більшу кількість міст завдяки розвиненій філіальній мережі. Запровадження Програми дозволяє значно диверсифікувати портфель, а за рахунок спеціальної технології мікрокредитування підтримувати його якість на високому рівні.

АКБ "Укрсоцбанк", заснований у вересні 1990 року, входить до групи найбільших банків України. Чисті активи АКБ "Укрсоцбанк" на 1 жовтня 2004 року становили 6276215 тис. грн. Капітал Банку на кінець ІІІ-го кварталу поточного року дорівнював 603922 тис. грн. Кредитний портфель склав на 01.10.2004 3883156 тис. грн. За підсумками ІІІ-го кварталу поточного року прибуток АКБ "Укрсоцбанк" становить 38306 тис. грн. Філіальна мережа Банку нараховує майже 500 операційних точок.
По материлам пресс-релиза АКБ "Укрсоцбанк".

Читайте також