Товарооборот между странами ЕЭП в нынешнем году увеличился

25.10.2004, 12:34

Решение четырех стран - Украины, России, Белоруссии и Казахстана о формировании Единого экономического пространства уже позитивно отражается на увеличении товарооборота между этими государствами. (укр.)

Про це заявив під час 16-го засідання Групи високого рівня із формування ЄЕП міністр промисловості і енергетики Російської Федерації Віктор Христенко, який очолює російську делегацію.

За його словами, у поточному році товарообіг між Росією і країнами-учасницями ЄЕП суттєво зріс. "Цього року, я упевнений, ми вийдемо на $15 млрд. торгівлі з Україною, на $15 млрд. - з Білоруссю та $8 млрд. - з Казахстаном. Загалом це $38 млрд. У минулому році товарообіг Росії з усіма країнами СНД становив трохи більше $30 млрд. Це означає, що наміри країн щодо взаємної торгівлі серйозні, перспективи ґрунтовні і бажання іти іншим шляхом ні у кого немає", - відзначив міністр промисловості і енергетики Російської Федерації Віктор Христенко.

Товарообіг між Україною і країнами-учасницями ЄЕП за 9 місяців поточного року також суттєво зріс. Він сягнув $12,5 млрд. Тобто, збільшився на 41,3%. При цьому експорт з України зріс на 48,8%, а імпорт - на 37,7%.

Учасники Групи високого рівня пов'язують таке зростання з тим, що учасники ринку відгукнулись на позитивні сигнали, які виникають в ході роботи із формування ЄЕП.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також