В морском порту "Кавказ" прошла встреча президентов Украины и России

13.11.2004, 13:04

12 ноября Президент Украины Леонид Кучма встретился с Президентом Российской Федерации Владимиром Путиным в морском порту "Кавказ" (РФ). (укр.)

На початку зустрічі, коментуючи відновлення залізнично-поромної переправи "Крим-Кавказ", глава держави наголосив, що "це хороший маршрут". Він, зокрема, зазначив, що за оцінками економістів, ця переправа "дасть близько 30% економії на перевезеннях".

У свою чергу, Володимир Путін підкреслив, що переправа буде затребувана у регіоні Середньої Азії та Каспійського моря. Він також сказав, що це полегшить спілкування між громадянами обох країн: "Це ще одна надійна нитка зв'язку між Росією та Україною".

Після зустрічі глави держав відбули з порту "Кавказ" поромом "Єйськ" до м. Керчі, де відбудеться церемонія підписання Угоди між Міністерством транспорту та зв'язку України та Міністерством транспорту Російської Федерації про організацію міжнародного прямого залізнично-поромного сполучення через порти Крим (Україна) та Кавказ (Росія), Меморандуму між Міністерством транспорту та зв'язку України та Міністерством транспорту РФ про організацію прискореного руху пасажирських потягів на напрямку Київ-Москва та інших документів.

12 листопада Президент України Леонід Кучма та Президент Російської Федерації Володимир Путін прибули до міста Керчі, де їх зустрів прем'єр-міністр України Віктор Янукович та інші високопосадовці.

На залізничній переправі Леонід Кучма та Володимир Путін взяли участь у церемонії підписання Угоди між Міністерством транспорту та зв'язку України та Міністерством транспорту Російської Федерації про організацію міжнародного прямого залізнично-поромного сполучення через порти "Крим" (Україна) та "Кавказ" (Росія), Меморандум між Міністерством транспорту та зв'язку України та Міністерством транспорту РФ про організацію прискореного руху пасажирських потягів на напрямку "Київ-Москва", Правил перевезення вантажів у вагонах в міжнародному прямому залізнично-поромному сполученні через порти "Крим" (Україна) та "Кавказ" (Росія), Положення про Раду зі спільної експлуатації залізнично-поромного сполучення через порти "Крим" (Україна) та "Кавказ" (Росія).

За присутності президентів України та Росії Міністр транспорту та зв'язку України Георгій Кірпа дав команду на відправлення першого залізничного порому до Російської Федерації.

Після закінчення церемонії глави двох держав відбули до МДЦ "Артек", де вони зустрінуться з бесланськими дітьми.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також

Читайте также