Украинская делегация примет участие в Экономическом форуме стран Центральноевропейской инициативы

16.11.2004, 13:43

24-26 ноября в г. Порторож (Словения) состоится VII Экономический форум стран-участниц Центральноевропейской инициативы. (укр.)

Як головна подія для центральноєвропейського регіону, цей форум є найкращою можливістю для налагодження ділових контактів, започаткування проектів інвестиційного співробітництва і програм розвитку.

У форумі візьмуть участь представники урядів країн-членів ЦЄІ, міжнародні організації, міжнародні фінансові організації, фінансові установи, комерційні банки та інші фінансові інститути, агентства інвестиційного сприяння, наукові центри, мас-медіа.

Програмою передбачено розгляд питань з 4 основних напрямів:

1) Ділове зростання - Порторозька бізнес-конференція: конкурентоспроможність, соціальна відповідальність та економічне зростання.

2) Інфраструктура та енергетика - акцент на сталому розвиткові (транспорт, муніципальні комунальні споруди, ефективність використання енергії, ресурсів, які відновлюються).

3) Фінансовий сектор як такий, що обслуговує інвестування.

4) Малі та середні підприємства.

На форумі буде обговорено інвестиційні можливості, у тому числі промислового аутсорсингу, для ведення бізнесу в регіоні; поради секторам (галузям) і країнам із "конкурентними перевагами"; питання впливу нещодавнього розширення ЄС на приватних та інституційних інвесторів, рух до єдиного ринку фінансових послуг (мета Лісабонської стратегії).

Обговорення буде сфокусовано на наступному:

- порівняльний аналіз інвестиційного клімату та реформ у країнах ЦЄІ, технічна допомога урядам, фінансові інструменти і стимули інвестування, ризики та перешкоди в окремих країнах;

- банківська справа і страхування;

- фінансові інструменти підтримки ринку нерухомого майна;

- фінансування розвитку сільського та сільськогосподарського розвитку;

- особливі можливості для іноземних інвесторів: регулювання, приватизація та стратегія країни.

Заплановано участь української делегації в офіційному відкритті і пленарному засіданні та у роботі відповідних секцій і робочих груп форуму. Члени делегації, які мають статус офіційних доповідачів у вищезгаданих секціях, зроблять доповіді відповідно до тематики, зазначеної у заявках, поданих до секретаріату ЦЄІ.

У роботі форуму у складі української делегації бере участь заступник Міністра фінансів України Василь Васильович Костицький.

Участь у форумі розглядається Мінфіном з точки зору загальної спрямованості на утвердження України як впливової європейської держави, як важливий елемент успішної реалізації її стратегічної мети - євроінтеграційного курсу, гармонійного входження до європейських економічних і політичних структур.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также