Правительство предлагает внести изменения в Закон "О природных монополиях"

14.12.2004, 12:53

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к Закону "О природных монополиях" (относительно обязательств субъектов природных монополий). (укр.)

Законопроектом пропонується покласти на суб'єктів природних монополій обов'язок застосування конкурсних процедур при закупівлі товарів, обладнання, матеріалів, сировини в обсягах, що перевищують встановлені органами, які регулюють діяльність цих суб'єктів у відповідній сфері, та у порядку, визначеному цими органами.

Проектом передбачається, що конкурсний порядок закупівлі має застосовуватись природними монополіями щодо будь-яких товарів, робіт та послуг. Народні депутати вважають, його доцільніше застосовувати не до всіх товарів, робіт та послуг, а лише до тих із них, які безпосередньо впливають на рівень цін на продукцію суб'єктів природних монополій.

Прийняття цього проекту закону дозволить шляхом запровадження механізму конкурентної процедури закупівлі суб'єктами природних монополій товарів, робіт і послуг підвищити ефективність їх роботи. Запровадження такого механізму має забезпечити прозорість процедур закупівель товарів, обладнання, матеріалів, сировини тощо, економію коштів підприємств природних монополій і, як наслідок, економію бюджетних коштів, коштів населення та підприємств-споживачів, встановлення більш економічно обгрунтованих цін і тарифів на товари і послуги підприємств, що діють у сфері природних монополій.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также