Готов ко второму чтению законопроект "О внесении изменений и дополнений в Закон "Об общеобязательном государственном пенсионном

23.12.2004, 11:14

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона "О внесении изменений и дополнений в Закон "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании". (укр.)

Попередньо було опрацьовано три законопроекти, поданих народними депутатами щодо цього. Члени Комітету пропонують наступну редакцію законопроекту.

"Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму, визначеного законом для, осіб, які втратили працездатність".

За кожний повний рік страхового стажу понад 25 років чоловікам і 20 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% мінімального розміру пенсії за віком. Пропонується також встановити, що мінімальнгий розмір пенсії за віком підвищується у зв'язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму, визначеного законом, для осіб, які втратили працездатність.

Згідно із проектом, його дія поширюється й на осіб, які вийшли на пенсію до набрання чинності цього закону. А у разі виникнення дефіциту коштів Пенсійного фонду для фінансування виплати пенсій у солідарній системі (перевищення видатків над доходами), такий дефіцит покривається за рахунок коштів Державного бюджету України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также