Разработан законопроект "О ставках вывозной (экспортной) пошлины на железорудное сырье"

24.12.2004, 11:14

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту поддержать проект закона "О ставках вывозной (экспортной) пошлины на железорудное сырье". (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами С. Матвієнковим, В. Бойком.

Законопроект передбачає введення вивізного (експортного) мита на залізорудну сировину - руди та концентрати залізні (код УКТЗЕД 2601) з метою більш повного забезпечення потреб внутрішнього ринку, а також наближення експортних цін на зазначену продукцію до світових. Так, з метою захисту економічних інтересів вітчизняних товаровиробників та України в цілому пропонується ввести ставки вивізного (експортного) мита: на руду агломераційну - 8 ЄВРО за 1 т., концентрат залізорудний - 10 ЄВРО за 1 т.

Члени Комітету вважають, що аргументація на користь законодавчої пропозиції, викладена у пояснювальній записці до проекту, є достатньо переконливою.

Прийняття цього закону, на думку народних депутатів, призведе до більш повного завантаження металургійних підприємств сировиною; зниження ціни металу та металопродукції на внутрішньому ринку; зниження видатків Державного бюджету для відшкодування ПДВ. Водночас збільшення надходжень валютних коштів до Державного бюджету, завдяки експорту готової продукції, а не сировини; більш повному фінансуванню програми заходів дозволить забезпечити розв'язання екологічних проблем Криворізького регіону; забезпечить конкурентноздатність української металопродукції на зовнішніх ринках за рахунок зниження собівартості продукції.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также