Разработан законопроект об изменениях в налогообложении сельхозпредприятий

15.12.2004, 13:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в некоторые законы Украины" (относительно налогообложения сельскохозяйственных предприятий). (укр.)

На засіданні Комітету йшлося про те, що з 1 січня 2005 року набуває чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо оподаткування сільськогосподарських підприємств та підтримки соціальних стандартів їх працівників", який скасовує пільги в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників.

Наголошувалося, що "у зв'язку із відсутністю бюджетної підтримки та різким збільшенням податкового навантаження сільськогосподарські товаровиробники одномоментно потрапляють у надзвичайно скрутне фінансове становище". Тому пропонується внести зміни, згідно з якими цей закон набирає чинності з 1 січня 2006 року.

Законопроектом передбачається також зниження ставок фіксованого сільськогосподарського податку, оскільки згідно чинної редакції закону України "Про фіксований сільськогосподарський податок" 70% сум зазначеного податку перераховується до соціальних фондів: на загальнообов'язкове державне пенсійне та соціальне страхування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также