В Ираке штаб многонациональной дивизии "Центр-Юг" переведен в провинцию Кадисия

15.12.2004, 11:06

В Ираке штаб многонациональной дивизии "Центр-Юг", в состав которой входит украинское миротворческое соединение, передислоцирован из города Вавилон в провинцию Кадисия. (укр.)

В Республіці Ірак штаб багатонаціональної дивізії "Центр-Південь", до складу якої входить 7-а окрема механізована бригада ЗС України, передислоковано з міста Вавілон до базового табору "Ехо", що поблизу міста Ад-Діванія провінції Кадісія.

Таке рішення було ухвалено відповідно до угоди між Міністерством культури Республіки Ірак та командуванням Багатонаціональних сил у цій країні. Адже табір "Альфа", в якому донедавна базувався штаб дивізії "Центр-Південь", було розташовано на території всесвітньої історичної пам'ятки - руїн старовинного міста Вавілон.

Разом з цим, на сьогодні для охорони спадщини Вавілону виділено спеціальний підрозділ зі складу польського національного контингенту, а вже з початку 2005 року старовинне місто повністю перейде під контроль іракської держави.

Безпосередньо у штабі багатонаціональної дивізії "Центр-Південь" проходять службу представники усіх 18 національних контингентів, що входять до складу цього з'єднання, у тому числі 26 офіцерів Збройних Сил України. Всі вони мають належну мовну підготовку і виконують обов'язки у відповідності до процедур НАТО.

Як зазначив командир українського миротворчого контингенту - заступник командира дивізії генерал-майор Сергій Савченко, українські штабні офіцери демонструють високий професіоналізм та набувають значного досвіду роботи на міжнародному рівні.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також