В ОДЕССЕ УЧАСТНИКИ МЕЖДУНАРОДНОГО СЕМИНАРА ОБСУЖДАЮТ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫЕ АСПЕКТЫ РЕАЛИЗАЦИИ ЦЕЛЕВОГО ПЛАНА УКРАИНА-НАТО

17.12.2004, 11:07

Образовательные аспекты реализации целевого плана Украина-НАТО в структурах сектора безопасности государства рассматривают участники международного семинара, который проходит в Одессе. (укр.)

На базі Одеського інституту Сухопутних військ проходить Міжнародний дводенний семінар "Освітні аспекти реалізації цільового плану Україна-НАТО в структурах сектору безпеки держави".

Захід відбувається в рамках проекту, ініційованого Атлантичною радою України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та структурами сектору безпеки держави.

У роботі семінару беруть участь директор Центру документації і інформації НАТО в Україні Мішель Дюре, заступник аташе з питань оборони при посольстві Польщі в Україні Єжі Томасі, президент Атлантичної Ради України Вадим Гречанінов, завідувач відділом Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції України Володимир Терещенко, представники Одеської обласної державної адміністрації, громадських організацій, офіцери Центрального апарату Міністерства оборони України та штабу Південного оперативного командування, науково-педагогічні працівники Одеського інституту Сухопутних військ.

Головною метою проведення семінару є підвищення фахового рівня викладачів вищих військових навчальних закладів та покращення інформаційного і методичного забезпечення навчального процесу у сфері євроатлантичної інтеграції України.

Місце проведення семінару було обрано не випадково, адже у Одеському інституті Сухопутних військ накопичено чималий досвід проведення заходів міжнародного співробітництва. Саме цей військовий навчальний заклад у свій час відвідав Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон. Курсанти інституту беруть активну участь у міжнародних навчаннях в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", а також проходять стажування у різних військових навчальних закладах країн Європи та Північної Америки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також