Парламентариям предлагают поддержать предложения Президента к Закону "О мясе и мясной продукции"

17.12.2004, 11:07

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту поддержать предложения Президента Украины к Закону "О мясе и мясной продукции". (укр.)

В пропозиціях Президента України до Закону "Про м'ясо та м'ясні продукти" містяться уточнення положень, які стосуються атестації суб'єктів господарювання, що здійснюють постачання сировини для виробництва м'яса, виробництво і переробку м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів тощо.

Зокрема, пропонується закон доповнити нормою, що "Реалізація сировини для виробництва м'яса, поставленої неатестованими суб'єктами господарювання, а також м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів, вироблених чи перероблених неатестованими суб'єктами господарювання, забороняється".

Згідно із прийнятим законом, суб'єкти ж господарювання, що здійснюють постачання сировини для виробництва м'яса чи переробку м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів, з дня набрання чинності Законом повинні мати відповідний атестат. В іншому випадку до них може бути застосовано фінансові санкції, передбачені законом.

Ураховуючи, що порядок проведення атестації ще тільки має бути встановлено через деякий час, Президент України зазначає, що суб'єкти господарювання на день опублікування закону не матимуть та й не зможуть мати таких атестатів. Виконуючи вимоги Закону, вони будуть вимушені зупинити свою діяльність до їх одержання.

Тому набрання чинності законом призведе до дестабілізації роботи відповідних суб'єктів господарювання, що негативно позначиться на стані ринку м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів.

Для уникнення такої ситуації, Президент України вбачає за доцільне дозволити і суб'єктам господарювання, які здійснюють постачання сировини для виробництва м'яса, переробку м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів, здійснювати впродовж року з дня набрання чинності законом відповідну діяльність до проведення атестації.

Члени Комітету вважають, що ці пропозиції сприятимуть посиленню правового забезпечення діяльності таких суб'єктів господарювання, покращенню та стабілізації роботи ринку м'яса, м'ясної сировини та м'ясних продуктів в Україні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также