Совершенствуется законодательная база налогообложения

21.12.2004, 12:51

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в некоторые законы Украины" (относительно системы налогообложение). (укр.)

Законопроектом пропонується удосконалити механізм оподаткування ПДВ сільськогосподарських товаровиробників з метою уникнення складнощів при практичній реалізації деяких норм Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо оподаткування сільськогосподарських підприємств та підтримки соціальних стандартів їх працівників", викликаними специфікою галузі.

Запропоновані в проекті норми спрямовані на запобігання ухиленню від сплати податку на додану вартість суб'єктами підприємницької діяльності, які застосовують спеціальний режим з податку на додану вартість, але які здійснюють оподатковувані операції з товарами (послугами), що відмінні від сільськогосподарської продукції.

Комітет вважає, що прийняття цього законопроекту сприятиме створенню для сільськогосподарських підприємств сприятливої податкової політики з урахуванням особливостей галузі та підтримці соціальних стандартів їх працівників.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также