Украинское ОАО "Формак" участвует в Международной фармацевтической выставке в Брюсселе

06.12.2004, 15:17

7-9 декабря в Брюсселе пройдет Международная фармацевтическая выставка, на которой Украину представит компания "Формак". (укр.)

Відкрите акціонерне товариство "Фармак" є правонаступником Київського хіміко-фармацевтичного заводу ім. М. В. Ломоносова, заснованого у 1925 році.

Сьогодні ВАТ "Фармак" впевнено посідає провідне місце у фармацевтичній галузі України і забезпечує понад 11% загального обсягу виробництва ліків в Україні. Підприємство є сертифікованим відповідно до вимог ISO 9001:2000, має сучасне обладнання, висококваліфікований персонал, передові наукові розробки, виробляє конкурентноздатну продукцію, яка відповідає світовим вимогам, щодо якості (лінія по виробництву L-тироксину, та лінія по виробництву очних/вушних/назальних крапель, спреїв сертифіковані відповідно до стандарту GMP, інші лінії знаходяться в процесі сертифікації).

ВАТ "Фармак" є провідним експортером ліків в Україні. Понад 15% загального обсягу виробленої продукції експортується до країн Балтії, Росії, Польщі, Болгарії, країн Середньої Азії, Німеччини та ін., та має щорічну тенденцію до зростання.

Номенклатура продукції, яку випускає ВАТ "Фармак", складає понад 200 найменувань лікарських препаратів і щороку поповнюється, щонайменше, десятьма новими препаратами. Продукція підприємства охоплює такі галузі медицини як кардіологію, рентгенологію, алергологію, ендокринологію та ін., а також хімічні продукти і напівпродукти для синтезу субстанцій. Підприємство планує завершити процес сертифікації всіх виробничих ліній згідно стандарту GMP до 2006 року.

З українських фармацевтичних виробників, ВАТ "Фармак", найбільш широко інтегроване до світової фармацевтичної галузі, та має позитивний досвід міжнародного співробітництва з провідними світовими компаніями, такими як Asta-Medica та Polfa. Визначним досягненням став спільний проект з транснаціональною корпорацією Eli-Lilly по спільному виробництву людських інсулінів для ринку України. В наступному році ВАТ "Фармак" планує перейти до повного циклу виробництва інсулінів за технологією, та із сировини, наданою Eli-Lilly.

ВАТ "Фармак" розглядає ринок ЄС як перспективний, та зацікавлено у встановленні контактів з європейськими фармацевтичними компаніями і розвитку співробітництва у галузі дистрибуції, контрактного виробництва, та науково-дослідних розробок.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також