В Грузии проходит планирующая конференция многонациональных учений "Rescuer medcuer-2005"

08.12.2004, 11:39

Согласовать тематику, цель и замысел будущих многонациональных учений в рамках программы НАТО "Партнерство во имя мира" "Rescuer medcuer-2005" должны участники планирующей конференции, которая проходит в Тбилиси. (укр.)

У грузинській столиці місті Тбілісі розпочала свою роботу плануюча конференція багатонаціонального навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Rescuer medcuer-2005" ("Медик-рятівник-2005").

Нашу державу на цьому заході представлено двома офіцерами від Департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони України та Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Як очікується, в ході конференції її учасники планують погодити тематику, мету та замисел майбутніх маневрів, структуру й організацію штабів і сил, а також визначити склад учасників навчання.

Навчання "Rescuer medcuer-2005" заплановано провести у вересні майбутнього року. Основна мета його полягає у покращанні взаємодії між військовими та цивільними органами щодо координації запобігання гуманітарних катастроф та ліквідації наслідків стихійних лих, відпрацьовуванні спільних дій з оперативного реагування на терористичні акти, катастрофи, гуманітарні кризи і стихійні лиха військовослужбовцями багатонаціонального миротворчого контингенту країн-членів та партнерів НАТО.

Передбачається, що під час проведення маневрів буде розгорнуто штаб миротворчого контингенту, морський та береговий шпиталі, проводитимуться навчання з надання медичної допомоги, навчання водолазів з виявлення терористичних груп та розмінування морської ділянки й гідротехнічних споруд, навчання з матеріально-технічного забезпечення та розгортання містечок для постраждалих, комп'ютерне навчання рятувальних загонів тощо.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також