"Укрэксимбанк" подписал кредитное соглашение с банком Credit Lyonnais

11.02.2004, 12:23

ОАО "Укрэксимбанк" подписал Рамочное кредитное соглашение с французским банком Credit Lyonnais. (укр.)

Беручи до уваги визнання французьким експортним кредитним агентством COFACE Укрексімбанку в якості прямого позичальника / гаранта з середньо- та довгострокових кредитних операцій, а також його високий міжнародний авторитет, Credit Lyonnais - один із найбільших банків Франції - висловив зацікавленість у встановленні кредитних відносин саме з Укрексімбанком.

В рамках зазначеної угоди передбачається фінансування комерційних контрактів українських підприємств на закупівлю обладнання у Франції, Німеччині, Італії та Іспанії. Загальний ліміт фінансування - 30 млн. євро. Особливість підписаної угоди в тому, що закупівлю обладнання у різних країнах фінансуватиме один кредитор - Креді Ліоне.

Директор з експортного фінансування по країнах Європи та Близького Сходу банку "Креді Ліоне" п. Жорж Парро зазначив, що за 10 років своєї роботи в Україні Креді Ліоне налагодив добрі партнерські стосунки з Укрексімбанком. Він підкреслив, що Укрексімбанк - це надійний партнер, який історично займався обслуговуванням зовнішньоекономічної діяльності.

Підписання цієї угоди відбулося під час візиту в Україну пана Франсуа Луса, Міністра зовнішньої торгівлі Франції.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення і представництва в усіх областях та великих індустріальних містах країни.

Креді Ліоне - французький банк, який у 2003 році став частиною потужної банківської групи Креді Агріколь з капіталом у 45 млрд. євро та лідируючими позиціями у Франції у сфері надання послуг населенню.

Креді Ліоне був першим західним банком, який прийшов вУкраїну в 1993 році та заснував тут свій дочірній банк - " Креді Ліоне Україна".
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також