Киевский национальный университет и турецкий университет Гази подписали протокол о сотрудничестве

12.03.2004, 10:36

Делегация Киевского национального университета им. Тараса Шевченко во главе с ректором Виктором Скопенко с 9 по 12 марта посетила Турцию с целью развития сотрудничества с турецкими университетами. (укр.)

В ході візиту, який був здійснений на запрошення провідного турецького університеті Газі, був підписаний протокол про співпрацю між двома вузами, окреслені головні напрямки співробітництва, здійснений обмін досвідом наукової, навчальної та громадської діяльності університетів.

Віктор Скопенко провів зустріч у Раді вищої освіти, де були обговорені проблема взаємного визнання дипломів, питання вивчення української мови в Туреччині, налагодження співпраці між українськими і турецькими університетами. Українська делегація також ознайомилась з роботою провідних Анкарського і Стамбульського університетів.

В ході переговорів В. Скопенко відзначив як позитивний той факт, що керівництво університету Газі підтримало ініціативу Посольства та вперше в Туреччині запровадило факультативне вивчення української мови. Україна готова направити до турецьких університетів своїх професіоналів для викладання української мови.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також