Банк "Мрия" подвел итоги работы за I квартал

09.04.2004, 10:43

Акционерный коммерческий банк "Мрия" в первом квартале работал, опираясь на результаты собрания акционеров, которое состоялось в начале февраля. (укр.)

Робота правління і банку була визнана успішною. На виплату дивідендів було спрямовано 7,9 млн. грн. Прибутковість становила 26,9% річних на акцію. У I кварталі було завершено 9-й випуск акцій банку на загальну суму 31,892 млн. грн., які були направлені на збільшення статутного капіталу. Сума статутного капіталу АКБ "Мрія" відтепер складає 61,251 млн. грн.

Валюта балансу банку за станом на 01.04.2004 сягнула 1039,43 млн. грн. Чисті активи зросли до 928,97 млн. грн., що на 8,5% більше, ніж на початок року.

Значно зросли депозитні рахунки клієнтів банку. Депозити фізичних осіб на кінець кварталу склали 285,34 млн. грн., тобто за квартал вони виросли на 5,7%. Цьому сприяло й проведення кількох депозит-акцій, учасники яких вигравали цінні подарунки. Так, переможцем акції "Чудова сімка" стала клієнтка "Мрія-банку" з м. Сімферополя, яка отримала автомобіль ВАЗ-2107, виготовлений на Луцькому автозаводі. Депозити юридичних осіб склали 157,02 млн. грн. Ці показники є безумовним свідченням надійності та довіри клієнтів до "Мрія-банку".

Фінансовий результат за перший квартал поточного року склав 6,529 млн. грн. Ця сума складає третину від чистого прибутку у 2003 р. За інформацією Національного банку України, у 2003 році за сумою прибутку АКБ "Мрія" ввійшов - вже традиційно - до першої десятки українських банків за фінансовим результатом.

"Мрія-банк" продовжив розширення філіальної мережі. Так, було відкрито кілька нових відділень в різних регіонах України (в тому числі Індустріальне відділення в м. Києві) та завершено роботи з організації Черкаської філії. У стадії розробки - проектно-організаційна документація щодо відкриття нових філій в чотирьох обласних центрах України. Розвиток мережі підрозділів банку зумовлений, у першу чергу, необхідністю системного обслуговування підприємств акціонерів і клієнтів.

Банк продовжує утримувати провідні позиції в Україні по роботі з картками VISA TravelMoney Cash Passport і дорожніми чеками Thomas Cook, а також по обсягах міжнародних систем грошових переказів MoneyGram і ANELIK.
По материалам пресс-релиза АКБ "Мрия".

Читайте також