Возобновлено воздушное сообщение между Украиной и Китаем

12.05.2004, 14:09

Сегодня, 12 мая, авиакомпания "Аэросвит - Украинкие авиалинии" начала регулярные полеты по маршруту Киев-Пекин-Киев. (укр.)

При цьому уперше між столицями України і Китаю встановлено пряме авіасполучення без проміжної посадки. Далекомагістральний Боїнг 767 долає майже 7 тисяч кілометрів між Києвом і Пекіном за 9-10 годин.

Опановуючи нову трансконтинентальну повітряну лінію, українська авіакомпанія виконуватиме один рейс на тиждень - по середах, надалі кількість польотів поетапно зросте.

Завантаженість першого рейсу Київ - Пекін склала 93%. Загалом, як прогнозують в авіакомпанії, протягом першого місяця польотів зайнятість пасажирських крісел на китайському напрямку в середньому становитиме 70%. Передбачається, що залученню пасажирів на рейс сприятиме, зокрема, спеціальна тарифна угода між "АероСвітом" і "Китайськими авіалініями" (Air China), що є одним із найбільших авіаперевізників КНР. Угода дозволить запропонувати порівняно невисокі тарифи на польоти із Києва через Пекін до 12 найбільших міст Китаю.

Відкриття компанією нового авіарейсу є черговим етапом програми "АероСвіту" із розвитку далекомагістральних сполучень та збільшення транзитних пасажирських потоків через столицю України.

Київ - Пекін стане п'ятою трансконтинентальною авіалінією, яку обслуговує українська авіакомпанія. За останні півтора роки "АероСвіт" опанував повітряні напрямки до Бангкока (Таїланд), Нью-Йорка (США), Торонто (Канада) і Делі (Індія).

Інша українська авіакомпанія - "Авіалінії України" з 1993 року виконувала регулярні рейси між Києвом і Пекіном із проміжною посадкою в Новосибірську (Росія), а з жовтня 2003 р. - в Чимкенті (Казахстан). На лінії використовувався літак радянського виробництва ТУ 154М.

У грудні 2003 року "Авіалінії України" припинили польоти до Пекіна. Відтак авіасполучення між Україною і Китаєм було призупинено на 5 місяців.
По материалам пресс-релиза авиакомпании "Аэросвит - Украинкие авиалинии".

Читайте також