Украина стала полноправным членом "Евроконтроля"

14.05.2004, 13:01

Украина присоединилась к Протоколу о присоединении европейского сотрудничества к международной Конвенции по сотрудничеству в области безопасности аэронавигации "Евроконтроль" от 1960 года. (укр.)

13 травня ц. р. в штаб-квартирі Євроконтролю в Брюсселі міністр транспорту України Георгій Кірпа підписав від імені України відповідний документ. 1 травня ц. р. Україна набула повноправного членства у "Євроконтролі", ставши 33 країною цієї організації.

Як зазначив після підписання документу Георгій Кірпа, для України приєднання до "Євроконтролю" має велике значення. Особливу важливість спільні правила безпеки повітряного сполучення набувають з огляду на розширення Європейського Союзу та наближення його кордонів до України, що призведе до зростання обсягів авіасполучень між ЄС і Україною. "Приєднання до Протоколу "Євроконтролю" сприятиме подальшому економічному і технологічному розвитку самої України", - вважає міністр транспорту України. За його словами, Україна продовжуватиме удосконалювати власні системи авіанавігації згідно з вимогами комісії "Євроконтролю".

Як зазначив генеральний директор європейської організації з безпеки авіаційної навігації "Євроконтроль" Віктор Агуадо, розвиток цивільної авіації, пасажирських і вантажних авіаперевезень у Європі потребує активної участі України у цих процесах.

В церемонії підписання документу взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Бельгії Володимир Хандогій та Постійний Представник України при ЄС Роман Шпек.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також