Предприятие "Газ-тепло" обеспечило повышение уровня оплаты за потребленный газ

20.05.2004, 11:47

По итогам отопительного сезона 2003-2004 годов дочернее предприятие "Газ-тепло", которое входит в структуру НАК "Нафтогаз Украины", обеспечило рост уровня оплаты предприятий теплоэнергетики, которые принимали участие в эксперименте, за потребленный газ в среднем на 31% по сравнению с отопительным сезоном 2002-2003 годов. (укр.)

ДП "Газ-Тепло" здійснювало безперебійне постачання населенню теплової енергії не зважаючи на те, що у своїй більшості тарифи на теплопостачання не відшкодовують витрати на виробництво теплової енергії. Наприклад, у Житомирі тарифи на теплову енергію відшкодовують лише 61%, м. Армянську, АР Крим - 52% від фактичної собівартості виробництва теплової енергії.

Робота ДП "Газ-Тепло" протягом опалювального сезону 2003-2004 рр. сприяла зменшенню собівартості виробництва теплової енергії за рахунок вилучення економічно необґрунтованих витрат та зменшення обсягів споживання палива підприємствами теплоенергетики. Протягом осінньо-зимового періоду ДП "Газ-тепло" поставило споживачам 1,9 млрд. м. куб газу на суму 321,7 млн. грн. Рівень оплати палива на сьогоднішній день складає 73%. Платежі за спожитий протягом опалювального сезону 2003-2004 рр. природний газ здійснюватимуться до 1 вересня поточного року. Остаточні результати роботи ДП "Газ-Тепло" будуть підведені до початку наступного опалювального сезону.

Підприємства ТКЕ, які повністю розрахувалися за спожитий природний газ, отримали необхідні ліміти для споживання природного газу, що дозволило відновити відсутнє протягом багатьох років гаряче водопостачання у низці міст і сіл України в літній період. Крім того, ДП "Газ-Тепло" разом із сумлінними платниками реалізовуватиме програми модернізації та реконструкції підприємств теплоенергетики.

Дочірнє підприємство "Газ-Тепло" створено 6 серпня 2003 року (постанова Кабінету Міністрів України N487) для проведення експерименту з передачі в управління газопостачальній організації теплових генерацій регіонів, в яких протягом останніх років спостерігався найнижчий рівень розрахунків за спожитий газ. Протягом опалювального сезону 2003-2004 рр. управління здійснювалося на 52 підприємствах ТКЕ Донецької, Житомирської, Закарпатської, Київської, Луганської, Львівської, Харківської, Херсонської областей та АР Крим.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також