"Нафтогаз Украины" будет удерживать цены на топливо на низком уровне

31.05.2004, 13:18

НАК "Нафтогаз Украины" и в дальнейшем будет сдерживать рост розничных цен на нефтепродукты в Украине. (укр.)

Сьогодні компанія реалізує нафтопродукти через мережу власних АЗС за цінами: бензин А-95 - 2.9 грн., А-92 - 2.75 грн., А-76 - 2 грн., дизельне пальне - 2 грн.

"Нафтогаз України" вживає усіх необхідних заходів для забезпечення мереж АЗС, що працюють під брендами "Нафтогаз" та "Нафтогаз-Екоіл", нафтопродуктами власного виробництва, незважаючи на те, що обсяги їх реалізації, враховуючи ажіотажний попит, перевищують середньостатистичні в 5-10 разів.

"Нафтогаз України" також повідомляє, що з урахуванням рішення уряду надати ВАТ "Укрнафта" право на період загострення ситуації на ринку нафтопродуктів реалізовувати нафту власного видобутку поза аукціонами безпосередньо нафтопереробним підприємствам, мережа АЗС ВАТ "Укрнафта" розпочне реалізацію нафтопродуктів за низькими цінами не пізніше 1-го червня. При цьому, ціни на бензин А-76 та дизельне пальне будуть встановлені на рівні 2 грн. за літр. Ведеться розрахунок цін на високооктанові марки бензинів, які продаватимуться значно нижче середньо ринкових цін.

"Нафтогаз України" закликає усіх операторів ринку нафтопродуктів уникати подальшого загострення ситуації з цінами на пальне та обмежити роздрібну націнку на нафтопродукти на період дестабілізації ринку.

До мережі автозаправних станцій НАК "Нафтогаз України" входять 127 станцій у 11 регіонах України. До мережі АЗС ВАТ "Укрнафта" входять 210 автозаправних станцій і більшості регіонів країни.
По материалм пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також