"Укргазвыдобування" приобрела 9 АЗС

20.05.2004, 11:47

Реализуя программу создания собственной сети автозаправочных станций, ДК "Укргазвыдобування" приобрела первые 9 АЗС и нефтебазу в Харьковской области. (укр.)

На чотирьох з них розпочалися роботи з реконструкції, в результаті чого АЗС будуть реконструйовані в автозаправні комплекси, до яких увійдуть магазини супутніх товарів, центри технічного обслуговування та автогазозаправні пункти (АГЗП) для реалізації скрапленого газу. Після реконструкції станції працюватимуть під брендом "Нафтогаз".

Створення власної мережі АЗС підвищить ефективність реалізації нафтопродуктів ДК "Укргазвидобування". Компанія розраховує протягом 2004 р. значно розширити мережу власних автозаправних станцій.

"В поточному році "Укргазвидобування" приділятиме пріоритетну увагу розвитку мережі АЗС на Харківщині та Полтавщині, де розташовані основні потужності компанії з виробництва нафтопродуктів, - підкреслив генеральний директор ДК "Укргазвидобування" Євген Бакулін. - Швидкий розвиток нашої мережі саме в цих регіонах принесе найбільшу економічну віддачу в короткостроковій перспективі".

Станом на 19 травня 2004 року мережа автозаправних станцій під брендом "Нафтогаз" налічує 127 станцій в 10 областях України. Основними регіонами присутності є Харківська (57), Київська (27) та Полтавська області (9). Решта АЗС розташовані компанії в Сумській, Житомирській, Кіровоградській, Херсонській, Львівській, Чернівецькій, Волинській та Закарпатській областях.

Мережа автозаправних станцій "Нафтогаз" реалізує моторні палива виробництва Шебелинського ГПЗ, що входить до складу ДК "Укргазвидобування". Завод є найсучаснішим виробником нафтопродуктів в Україні після закінченої в 1997 році реконструкції, генпідрядником якої виступив світовий лідер технологій нафтопереробки - американська корпорація UOP.

Шебелинський ГПЗ виробляє неетильовані бензини А-80, А-92, А-95 та А-98 за технологією та на обладнанні UOP і не застосовує в процесі їх виробництва присадки, що містять свинець. З другої половини 2003 р. Шебелинський ГПЗ застосовує в процесі виготовлення бензинів добавки, що містять кисень. Їх наявність у автомобільних бензинах подовжує термін служби автомобільних двигунів та зменшує споживання пального.

Шебелинський ГПЗ залишається єдиним виробником моторних палив в Україні, потужності якого завантажені на 100%. Завод працює виключно на українській сировині.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також