В Женеве обсуждают проблемы СПИДа

20.05.2004, 11:47

В Женеве продолжает работу 57-я сессия Всемирной ассамблеи здравоохранения, в которой участвует украинская делегация во главе с заместителем министра здравоохранения Украины М. Пасичником. (укр.)

18 травня ц.р. в рамках порядку денного Асамблеї відбулося засідання круглого столу міністрів, який на цьогорічній сесії ВАОЗ був присвячений обговоренню проблеми ВІЛ/СНІДу. На чотирьох паралельних засіданнях міністри охорони здоров'я країн-членів ВООЗ зосередилися на основних питаннях, що стосуються проблеми ВІЛ/СНІД: роль сектору охорони здоров'я в розширенні доступу до надання допомоги та лікування в країнах; зміцнення потенціалу служб охорони здоров'я з метою розширення лікування ВІЛ-інфекції в країнах; мобілізація партнерів та фінансових ресурсів з метою розширення доступу до лікування хворих на СНІД в країнах; об'єднання програм профілактики та лікування в країнах.

У своєму виступі глава української делегації наголосив, на тому, що прогрес в боротьбі з епідемією значною мірою залежить від об`єднання зусиль як на національному, так і на міжнародному рівні. Реалізуючі практичні кроки з втілення державної політики щодо подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, Україна намагається постійно розширювати коло іноземних партнерів, серед яких провідними залишаються ВООЗ та інші агентства системи ООН. Він поінформував, що сьогодні за сприяння міжнародних партнерів, в Україні проводяться інформаційно-освітні кампанії з питань профілактики ВІЛ/СНІДу, здійснюються профілактичні заходи серед різних груп населення, особливо серед груп підвищеного ризику інфікування.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також