Массовое отравление детей в Украине

24.05.2004, 11:05

В больницы Киева, Харькова и Одессы поступили более 400 детей с диагнозом острая кишечная инфекция. (укр.)

З 20 травня до міських дитячих клінічних лікарень NN 1, 2, 3, 9, "ОХМАТДИТ", інфекційної лікарні N 12, та Київської обласної лікарні госпіталізовано 287 дітей (за добу 47 дітей) віком від 6 місяців до 2 років з попереднім діагнозом гострої кишкової інфекції, харчової токсикоінфекції. Перебіг хвороби - середньої важкості. Попередня причина захворювання - вживання продукції, виготовленої ДКП "Молочна фабрика-кухня дитячого харчування N 1". Постановою санітарно-епідеміологічної служби Деснянського району міста заборонено виготовлення і реалізацію продукції "Молочної кухні" до кінцевого з'ясування причин отруєння дітей та результатів вірусологічних і бактеріологічних досліджень. За фактом події проводиться розслідування.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління МНС України в м. Києві.

З 21 травня у м. Харків до міської дитячої інфекційної лікарні N 8 та до обласної інфекційної лікарні N22 з діагнозом гостре харчове отруєння госпіталізовано 107 дітей (за добу - 9 дітей) віком від 2 до 7 років та одну дорослу особу - вихователя дитячого садка. Попередня причина захворювання - вживання неякісної молочної продукції, яка поставлялась до дитячих садків. На місці події санітарно-епідеміологічною службою міста здійснюється комплекс протиепідемічних заходів. За фактом події проводиться розслідування.

З 22 травня до інфекційного відділення Нововодолазької центральної районної лікарні з признаками харчового отруєння госпіталізовано 26 дітей (за добу - 9 дітей) віком від 6 до 14 років (учні Нововодолазької школи- інтернату). Попередня причина захворювання - вживання неякісних молочних продуктів. На місці події районною санітарно-епідеміологічною службою здійснюється комплекс протиепідемічних заходів. За фактом події проводиться розслідування.

Ситуації знаходиться під контролем Головного управління МНС України в Харківській області.

З 21 травня у м. Білгород-Дністровський до інфекційного відділення центральної міської лікарні з діагнозом гостре харчове отруєння було госпіталізовано 10 дітей віком від 2 до 3 років дитячого садка N21. 23 травня після обстеження виписано дві дитини. Станом на 7 год. 24 травня на лікування залишається 8 дітей у задовільному стані. На місці події районною санітарно-епідеміологічною службою здійснюється комплекс протиепідемічних заходів. За фактом події проводиться розслідування.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління МНС України в Одеській області.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також