Новые случаи отравления молочными продуктами в Харькове

26.05.2004, 11:28

За последние сутки в Харькове госпитализированы еще 5 детей с диагнозом острый гастроэнтероколит. (укр.)

З 21 травня у м. Харків захворіло 254 дитини, з яких на цей час в міській дитячій інфекційній лікарні N 8 та обласній інфекційній лікарні N22 з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт знаходиться на стаціонарному лікуванні 115 дітей (за добу госпіталізовано - 5 дітей). Лабораторно у 42 хворих виділено збудника дизентерії. Попередня причина захворювання - вживання неякісної молочної продукції, яка поставлялась до дитячих садків. На місці події триває комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів. За фактом події проводиться розслідування.

З 20 травня в м. Києві захворіло на кишкову інфекцію 589 дітей, з них, на цей час, перебуває в лікарнях міста у стані середньої важкості 237 дітей (за добу виписано 71 дитину). Діагноз при госпіталізації: харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція.

Триває комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів. Як повідомлялося раніше, причиною виникнення епідемічного спалаху стало порушення санітарних правил і технологічного режиму на ДКП "Молочна фабрика-кухня дитячого харчування N 1".

Постановою санітарно-епідеміологічної служби Деснянського району міста заборонено виготовлення і реалізацію продукції "Молочної кухні" до кінцевого з'ясування причин отруєння дітей та результатів вірусологічних і бактеріологічних досліджень. За фактом події проводиться розслідування.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також