Готов к рассмотрению законопроект об установлении размера пенсий участникам Великой Отечественной Войны

23.06.2004, 10:30

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту принять за основу проект закона об установлении размера пенсий участникам Великой Отечественной Войны. (укр.)

Законопроектом пропонується встановити для учасників Великої Вітчизняної війни пенсії в розмірі не нижче прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи.

На засіданні Комітету зазначалося, що в Україні відбувається поетапне наближення розміру мінімальної заробітної плати та пенсій до рівня прожиткового мінімуму, гострим постає питання щодо термінового вирішення наближення розміру пенсій учасникам Великої Вітчизняної Війни, оскільки їх вік не дасть можливості дочекатися їм цього поетапного наближення.

Зважаючи на це, пропонується встановити для учасників Великої Вітчизняної Війни розмір пенсій не нижче прожиткового мінімуму, встановленого законодавством для працездатної особи.

Йшлося й про те, що програмою діяльності Кабінету Міністрів України, схваленою Верховною Радою України, прогнозується зростання валового внутрішнього продукту в 2004 році на 8%, а також збереження в подальших роках високих темпів зростання ВВП.

Крім цього, з 1 січня 2004 року вступив в дію Закон України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", завдяки якому очікується виведення із "тіні" заробітної плати і зростання відрахувань до бюджетів всіх рівнів. Виведенню із "тіні" заробітної плати сприятиме також запровадження єдиної ставки податку на доходи фізичних осіб.

Таким чином, кошти, які потрібні для встановлення пенсій для учасників ВВВ на рівні прожиткового мінімуму, вважають народні депутати, будуть отримані за рахунок економічного зростання та виведення заробітної плати із "тіні".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также