Готов к первому чтению законопроект об основных принципах государственной миграционной политики Украины

25.06.2004, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендует парламенту принять в первом чтении проект закона об основных принципах государственной миграционной политики Украины. (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами І. Гайдошем та М. Шульгою.

Автори законопроекту зазначають, що міграційна ситуація є надзвичайно складною. Вона характеризується, починаючи з 1994р., стабільною чисельною перевагою еміграції над імміграцією.

Проект закону відповідно до Конституції України визначає мету, принципи, напрями, засоби і завдання щодо регулювання міграційних процесів в державі. Законопроектом передбачається створення концептуальної основи для вдосконалення міграційного законодавства, системи органів виконавчої влади, що здійснюють управління міграційними процесами, формування програмних документів, укладання міжнародних договорів.

Члени Комітету вважають, що прийняття закону сприятиме створенню в Україні сприятливої міграційної ситуації, належних умов для реалізації права на свободу пересування. Це дозволить ефективно регулювати міграційні процеси, зміцнити безпеку державного кордону, створити банк даних щодо всіх категорій мігрантів, забезпечити облік іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території України, а також прогнозувати міграційні процеси, ефективно боротися з незаконною міграцією і торгівлею людьми тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также