За четыре месяца 2004 года акцизный сбор с табачных изделий составил 380 млн. грн.

03.06.2004, 14:55

За январь-апрель 2004 года поступления в бюджет от акцизного сбора с табачных изделий, произведенных на территории Украины, составили более 380 млн. грн., что почти на 67% больше, чем за соответствующий период прошлого года. (укр.)

Окрім того, відбувається зростання обсягів вітчизняного виробництва тютюнових виробів. За інформацією асоціації "Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну" (СОВАТ) темпи зростання становлять 119,6%. Так, за чотири місяці 2004 року в Україні вироблено 32,8 млрд. штук сигарет, що на 5,3 млрд. штук більше, ніж аналогічного періоду торік. Варто окремо відзначити й те, що й надалі простежується цілком позитивна тенденція до зростання частки у виробленій продукції сигарет із фільтром. У поточному році їх доля становить 82,8 %, тоді як торік за цей же період вона дорівнювала 79%. Ця тенденція супроводжується одночасним зниженням обсягів виробництва сигарет без фільтру від 5,76 до 5,63 млрд. штук.

Нагадаємо, що у 2003 році Верховна Рада України ухвалила низку законів, якими від 1 січня 2004 року запроваджено новації в системі стягнення акцизного збору з тютюнових виробів, зокрема: перехід від специфічних (фіксованих) ставок до змішаної системи ставок (одночасне застосування специфічної та адвалорної (відсоткової) ставок).

Наведені відомості доводять ефективність та зваженість дій Уряду щодо здійснення регуляторної політики на ринку тютюнових виробів шляхом оптимізації фінансово-економічних взаємовідносин між товаровиробниками та державою.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також