В Украине планируют ввести обязательное страхование на случай отравления некачественной водкой

17.07.2004, 13:41

Комитет по вопросам финансов и банковской деятельности готовит к рассмотрению проект закона об общеобязательном государственном страховании на случай заболевания и отравления некачественными алкогольными напитками и табачными изделиями. (укр.)

Законопроект має на меті створити дієві механізми захисту громадян від вживання неякісних алкогольних напоїв та тютюнових виробів та надасть можливість підвищити відповідальність виробників за недотримання вимог норм та правил безпеки продукції та товарів. Також цим законопроектом вирішуються питання відшкодування збитків потерпілим, особливо родинам, що втратили годувальника.

Так, проектом пропонується запровадити новий вид загальнообов'язкового державного страхування на випадок захворювання і отруєння неякісними алкогольними напоями та тютюновими виробами.

З цією метою створюється Фонд загальнообов'язкового державного страхування України на випадок захворювання і отруєння неякісними алкогольними напоями та тютюновими виробами, управління яким буде здійснюватися на паритетних засадах роботодавцями та представниками держави.

Державний нагляд у сфері страхування на випадок отруєння здійснює спеціально уповноважені центральні органи виконавчої влади у сфері фінансів і праці та соціальної політики, а також захисту прав споживачів.

Видами матеріального забезпечення за цим Законом є: допомога при тимчасовій втраті працездатності, одноразова матеріальна допомога потерпілому при постійній втраті працездатності, допомога на поховання у разі смерті потерпілого.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також