"Укртранснафта" заполнила технологической нефтью еще 50 км нефтепровода "Одесса-Броды"

31.08.2004, 11:29

По состоянию на утро 30 августа "Укртранснафта" осуществила заполнение 480 км нефтепровода "Одесса-Броды". (укр.)

Це становить 72% від усієї довжини нафтопроводу. Для повного завершення робіт залишилося заповнити 187 км нафтопроводу. З початку робіт в "Одеса-Броди" закачано 287,4 тис. тонн технологічної нафти.

Компанія завершила черговий етап заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди" технологічною нафтою, яка поставляється згідно контракту з російсько-британською компанією "ТНК-БіПі".

У вересні поточного року Компанія планує завершити закачування технологічної нафти у нафтопровід "Одеса-Броди". Загальний обсяг технологічної нафти, що буде закачана у нафтопровід становить 425 тис. тонн.

Станом на 25 серпня 2004 року було розмитнено та поставлено в Україну 250 тис. тонн технологічної нафти з Росії, яка була транспортована Придніпровськими магістральними нафтопроводами і тепер закачується у нафтопровід "Одеса-Броди".

Заповнення технологічною нафтою розпочалося 1 серпня 2004 року з 52 км нафтопроводу "Одеса-Броди". У грудні 2002 року нафтопровід був заповнений нафтою сорту "Юралс" на ділянці від 0 до 52 км. Це дозволило запрацювати Морському нафтовому терміналу "Південний" і сприяло початку відвантажування нафти з МНТ "Південний".

ВАТ "Укртранснафта" є єдиним національним оператором магістральних нафтопроводів України.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укртранснафта".

Читайте також