Расходы на развитие машиностроения в будущем году увеличено

24.09.2004, 12:38

Проектом государственного бюджета на будущий год на развитие машиностроения предусмотрены расходы в размере 161 млн. грн., что на 15,7% больше, чем в текущем году. (укр.)

Це сприятиме розробці нових моделей конкурентоспроможних тракторів, універсальних енергетичних засобів і дизельних двигунів до них; обладнання для механізації тваринництва; якісної елементної бази, засобів контролю та автоматизації роботи техніки, обладнання для її технічного обслуговування і ремонту. Окрім того, виконуватимуться науково-технічні програми на підприємствах машинобудівного комплексу із створення на базі нових технологічних розробок продукції: суднобудування, сучасного устаткування для металургійної промисловості, вакуумної комутаційної техніки України 2006 року, засобів зв'язку, новітнього устаткування хімічної, нафтохімічної та нафтогазовидобувної промисловості та інше.

Державним бюджетом України поточного року на розвиток машинобудівної галузі спрямовано 139,1 млн. грн. Ці кошти підуть на виконання науково-технічних програм: "Розробка і виробництво засобів зв'язку", "Засоби інформатизації та обчислювальної техніки", "Програма розвитку вакуумної комутаційної техніки України 2005 р.", "Складна радіоелектронна та вимірювальна апаратура".

У 2004 році кошти загального фонду спрямовуються на створення і виробництво 7 нових моделей конкурентоспроможних тракторів, 2 універсальних енергетичних засобів і 4 дизельних двигунів, сучасних зерно-, кукурудзо-, кормо- та бурякозбиральних комбайнів, нових видів інтегральних ґрунтообробно-посівних комплексів, машин для захисту рослин, технічних засобів для меліорації та зрошення, 20 сучасних машин для харчової і обробної промисловості та на підготовку виробництва літака АН-70.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також