Выплачено 80% средств государственной адресной помощи

25.09.2004, 11:38

По состоянию на 24 сентября в целом по Украине выплачено около 80% средств, направляемых на ежемесячную государственную адресную помощь. (укр.)

Про це повідомила заступник міністра праці та соціальної політики України Олена Гаряча з посиланням на дані Пенсійного фонду України. Це означає, що суттєвий додаток до пенсії отримали 8,9 мільйона пенсіонерів. А найближчим часом щомісячну державну адресну допомогу отримають усі 11,4 мільйона осіб, які мають на це право.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2004 року N1215 "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення", з 1 вересня поточного року до пенсій, розмір яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги та пенсій за особливі заслуги перед Україною, сум індексації та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством), не досягає прожиткового мінімуму, встановленого на 2004 рік для осіб, які втратили працездатність (284,69 грн.), встановлюється щомісячна державна адресна допомога (дотація). Сума зазначеної дотації визначається як різниця між вищезазначеним прожитковим мінімумом та розміром пенсії з урахуванням зазначених вище виплат. Таким чином середній розмір пенсії порівняно із січнем 2003 року зріс у 2,2 раза і вперше за останні 10 років подолав межу у 50% від рівня середньої заробітної плати.

Підвищуються всі пенсії, незалежно від того, який орган їх призначає (Пенсійний фонд, Міноборони, Служба безпеки тощо). Дотація призначається до всіх видів пенсій: за віком, по інвалідності, у разі втрати годувальника, за вислугу років, у тому числі, призначених за окремими законами (державним службовцям, особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС тощо).
По материалам пресс-службы Министерства труда и социальной политики Украины.

Читайте також