На Южно-Украинской АЭС работают специалисты "Fortum"

14.01.2005, 16:02

На текущей неделе на Южно-Украинской атомной станции работают специалисты финской фирмы "Fortum" по проекту международной технической поддержки ТАСIS "Управление техническим обслуживанием, ремонтом и запчастями". (укр.)

Реалізація проекту має сприяти переходу Южно-Української атомної станції до організації ремонтних кампаній за принципом ремонту, орієнтованого на надійність.

Роботі над проектом присвячений черговий робочий візит на Южно-Українську АЕС фахівців компанії "Fortum" - фірми-виробника і постачальника нової комп'ютеризованої системи.

В основу програми покладено досвід фінської АЕС "Loviisa", де подібні методи організації ремонту використовуються вже впродовж 16 років, що дозволяє всі ці роки утримувати щонайвищий в світі показник коефіцієнта використовування встановленої потужності.

Наразі, за словами заступника головного інженера по ремонту ЮУ АЕС Анатолія Мірошніченко, триває третій етап реалізації проекту. Це, зокрема, - погодження форм звітів та нарядів,перевірка введення даних в систему.

Крім того, було порушено питання про необхідність синхронізації системи з вже діючою "Українською базою даних з надійності". Інформація саме цієї бази прийнята за основу при формуванні нової системи.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також