Разработан законопроект об основных принципах госконтроля за хозяйственной деятельностью в Украине

01.10.2005, 12:36

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу законопроект "Об основных принципах государственного контроля (наблюдения) за хозяйственной деятельностью в Украине". (укр.)

Проект закону спрямовано на розвиток правових засад регулювання організації та проведення державного контролю (нагляду) за господарською діяльністю в Україні, основ взаємовідносин контролюючих органів та суб'єктів господарювання, встановлення єдиного порядку організації та проведення контролю, підвищення рівня захищеності підприємництва.

Законопроектом вноситься пропозиція встановити вичерпний перелік органів, які мають право проводити планові та позапланові перевірки суб'єктів господарської діяльності. Пропонується визначити підстави для проведення планових та позапланових перевірок, встановити граничні терміни їх тривалості, що створює передумови для уникнення можливостей для перевищення встановлених законами України повноважень контролюючих органів. Закріпляються права та обов'язки службових осіб контролюючих органів при провадженні контрольних перевірок, права суб'єкта господарської діяльності, у разі незгоди з висновками або діями представників контролюючих органів, залучення до участі у перевірках понятих.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також