Депутатам предлагают внести изменения в законы по стимулированию производства бензинов моторных смесей

18.10.2005, 11:31

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в некоторые законы Украины (относительно стимулирования производства бензинов моторных смесей). (укр.)

Проектом пропонується встановити ставку акцизного збору на бензини моторні сумішеві з добавками на основі біоетанолу, вміст якого в зазначених бензинах становить від 2 до 5 об'ємних відсотків або з вмістом етил-третбутилового ефіру (ЕТБЕ) від 5 до 15 об'ємних відсотків, А-92 Ек, А-95 Ек, А-98 Ек на рівні 30 євро за 1000 кг. При цьому, ставка акцизного збору в розмірі 30 євро за 1000 кг застосовується лише при виробництві бензинів моторних сумішевих нафтопереробними підприємствами в межах квот, визначених Кабінетом Міністрів України для кожного підприємства (однієї юридичної особи).

Крім того, проект містить пропозицію щодо заміни у законодавчих актах України терміну "ВКД" на "біоетанол" з метою приведення показників якості бензинів у відповідність з вимогами Європейського Союзу.

Передбачається, що при внесенні змін щодо ставок акцизного збору на бензини ставка акцизного збору на бензини моторні сумішеві до 2010 року не повинна перевищувати 70% ставки акцизного збору на бензини моторні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також