Уровень заболеваемости гриппом и ОРЗ в Украине возрос на 14,1%

01.02.2005, 12:47

По состоянию на 1 февраля 2005 года уровень заболеваемости острыми респираторными заболеваниями и гриппом в Украине, в сравнении с прошлой неделей, возрос на 14,1%. (укр.)

Якщо у 10 контрольних містах на 3-му тижні - з 17 по 23 січня - було зареєстровано 41071 випадок захворювання на ОРВІ та грип, то на 4-му тижні - з 24 по 30 січня - кількість захворівших збільшилась до 46856 випадків. Але як і раніше, в жодному з 10 контрольних міст епідемічний поріг не перевищено.

Найбільше зростання захворюваності зареєстровано серед дітей шкільного віку - в цілому на 27,6%. В окремих містах рівень захворюваності в цій віковій групі був більш значимим, зокрема, у м. Вінниці зріс на 46,6%, в Донецьку - 50,3%. У м. Києві та м. Дніпропетровську зростання захворюваності коливалось у межах 27%. В інших містах цей показник був нижчий.

За повідомленням ВООЗ, за 4-ий тиждень активність грипу зросла в Канаді, Франції, Ісландії, Італії, Португалії та Тунісі. Спалахи реєструвалися в Іспанії, поодинокі спалахи - у Бельгії та Японії. Переважним збудником захворювань є вірус А (H3N2), однак в Японіі переважає грип В.

Для запобігання захворювань на ГРВІ та грип потрібно, в першу чергу, уникати переохолоджень, тепло вдягатися. Тим, хто вже має прояви захворювання, як то навіть незначне підвищення температури чи нежить, при можливості уникати широкого кола спілкування, - адже навіть один хворий при тісному спілкуванні інфікує значну кількість людей.

Міністерство охорони здоров'я закликає громадян при перших ознаках ГРВІ звертатися до лікаря.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також