Украина и Германия обсудили вопросы сотрудничества на рынке авиаперевозок

24.02.2005, 10:46

21-22 февраля по инициативе Минтранссвязи Украины в Киеве состоялись переговоры представителей авиационных властей Украины и Германии. (укр.)

На зустрічі, яка проходила за участю українських та німецьких дипломатів, представників крупних авіакомпаній та авіаперевізників обох країн, обговорювалися питання подальшої співпраці двох держав на ринку авіаперевезень.

Причиною переговорів стало непорозуміння авіаційних властей України та Німеччини, які в жовтні 2004 року не найшли спільної мови щодо лібералізації авіаперевезень між країнами. В результаті українські авіакомпанії стали виконувати до Німеччини лише 7 регулярних авіарейсів на тиждень, на відміну від 16 регулярних та 9 чартерних, що виконувалися ще влітку 2004 р.

Тож, цього разу сторони дійшли згоди, що з 23 лютого 2005 року кожен з них має право здійснювати регулярні рейси по головних маршрутах (Україна - з а/п Бориспіль, Німеччина - з а/п Берліну, Мюнхену, Франкфурту) з частотою по 21 рейсу на тиждень.

Крім цього, українські та німецькі авіакомпанії мають право здійснювати по 7 регулярних рейсів на тиждень за регіональними маршрутами (наприклад, Дніпропетровськ-Кельн (7 рейсів на тиждень), Дніпропетровськ-Берлін (7 рейсів на тиждень), Дніпропетровськ-Мюнхен (7 рейсів на тиждень) і т. д.).

Також в результаті зустрічі було знято обмеження для авіаперевізників обох країн щодо використання всіх типів літаків, кількості крісел, що використовуються під час рейсу, здійснення рейсів у певні пункти призначення. Дозволено нічні стоянки літаків в аеропортах.

Авіаційні власті України та Німеччини домовилися й надалі лібералізувати авіаперевезення, аби до 2007 року досягти частоти рейсів на головних маршрутах до 28 рейсів на тиждень.

За результатами переговорів сторонами було підписано відповідний протокол.
По материалам пресс-службы Министерства транспорта Украины.

Читайте також