В январе-феврале уменьшился уровень оплаты предприятиями ТКЭ за газ

01.03.2005, 11:15

Задолженность предприятий ТКЭ перед ДК "Газ Украины" за потребленный природный газ за два месяца 2005 года составила 214,5 млн. грн., тогда как за весь 2004 год - 349 млн. грн. (укр.)

З початку року підприємства ТКЕ спожили 2,3 млрд. куб. м природного газу вартістю 562,2 млн. грн. Однак загальна сума розрахунків за спожитий газ склала лише 347,9 млн. грн. При цьому реальна сума оплати за природний газ з урахуванням зобов'язань по сплаті податку на додану вартість склала у січні-лютому 235,5 млн. грн. або 42% від вартості спожитого енергоносія.

Враховуючи незадовільний рівень розрахунків, ДК "Газ України" минулого тижня надала відповідні доручення підприємствам з газопостачання та газифікації розпочати роботи по обмеженню та припиненню постачання газу 317 підприємствам-боржникам, рівень розрахунків яких не перевищує 85%.Серед них - 77 таких найбільших споживачів природного газу, як "Вінницькі теплові мережі", "Криворіжтепломережа", "Донецьктеплокомуненерго", Донецькміськтепло-мережа", "Макіївтепломережа", "Маріупольтепломережа", "Дніпрорудненські ТМ КП", "Івано-Франківськтеплокомуненерго", "Львівтеплоенерго", "Полтаватеплоенерго", "Черкаситеплокомуненерго" тощо.

Враховуючи непоодинокі протиправні випадки недопущення працівників підприємств з газопостачання і газифікації до запірної апаратури і перешкоджання її пломбуванню, ДК "Газ України" направила на місця фахівців Компанії разом з працівниками служби безпеки НАК "Нафтогаз України" для здійснення робіт з призупиненні газопостачання підприємствам-боржникам. Призупинення газопостачання буде здійснюватись Компанією до повного погашення заборгованості.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також