В МАРТЕ ПРИОСТАНАВЛИВАЛОСЬ ГАЗОСНАБЖЕНИЕ ПРЕДПРИЯТИЙ-ДОЛЖНИКОВ

17.03.2005, 16:38

В марте приостанавливалось газоснабжение 88 предприятий ТКЭ, у которых была наибольшая задолженность перед ДК "Газ Украины". (укр.)

У зв'язку з незадовільним станом розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий у 2005 році природний газ фахівці підприємств з газопостачання та газифікації з залученням представників НАК "Нафтогаз України" та ДК "Газ України" у березні поточного року провели відключення від систем газопостачання 88 котелень найбільших боржників за газ. Зокрема, було відключено котельні "Хмільниктеплокомуненерго", "Дніпродзержинськ- тепломережі","Макіївкатепломережі", "Бердичівтепло-енерго", "Бориспіль- тепломережі", "Київо-Святошинського КПТМ", "Ялтакурорттеплоенерго", "Сумитеплосервіс", "Золотоніського ПТМ", "Черкаситеплокомуненерго", Запорізького концерну "Міські теплові мережі".

За два з половиною місяці 2005 року підприємства ТКЕ спожили 3,2 млрд. куб. м. природного газу вартістю 766,4 млн. грн. Загальний рівень розрахунків за спожитий газ з початку року склав 474 млн. грн., або 61% (за аналогічний період 2004 року рівень розрахунків підприємств ТКЕ становив 53%).

Реальна сума оплати за природний газ з урахуванням зобов'язань по сплаті податку на додану вартість склала з початку року 306,8 млн. грн., або 40% від вартості спожитого енергоносія. Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК "Газ України" з початку року зросла до 301 млн. грн.

ДК "Газ України" наголошує, що постачання газу буде відновлюватись лише після повного погашення заборгованості перед компанією.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також