"КИЕВЭНЕРГО" ОПЛАТИЛ 46% ПОТРЕБЛЕННОГО ГАЗА В ЯНВАРЕ-ФЕВРАЛЕ

04.03.2005, 11:31

За два месяца 2005 года АЭК "Киевэнерго" оплатила ДК "Газ Украины" за потребленный газ 65,6 млн. грн., или 46,4% его стоимости. (укр.)

Ще 46 млн. грн. було сплачено "Київенерго" в якості відрахувань за транспортні послуги, 28,2 млн. грн. - складають зобов'язання ДК "Газ України" з податку на додану вартість, які мають бути перераховані до державного бюджету. Всього АЕК "Київенерго" спожила 808 млн. куб. м. газу на суму 215,6 млн. грн.

Загальний борг АЕК "Київенерго" за спожитий протягом 2004-2005 рр. газ збільшився майже до 90 млн. грн. У січні поточного року АЕК "Київенерго" приростила заборгованість за спожитий природний газ на суму 68,8 млн. грн., у лютому - ще на 6,9 млн. грн.

У зв'язку з порушенням АЕК "Київенерго" умов договору про постачання природного газу і несплатою за спожите у 2004-2005 рр. паливо, ДК "Газ України" та відповідними газотранспортними та газопостачальними організаціями у лютому поточного року було здійснено передбачену законодавством процедуру обмеження поставок палива столичній енергокомпанії.

Протягом тривалого часу АЕК "Київенерго" залишається одним з найбільших боржників ДК "Газ України" серед усіх споживачів в Україні. Виходячи з попереднього досвіду відносин з АЕК "Київенерго", в тому числі практики постійних порушень енергетиками графіків погашення заборгованості, ДК "Газ України" розцінює будь-які звинувачення з боку АЕК "Київенерго", як спробу ухилитися від виконання договірних зобов'язань із сплати за спожитий газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також